Smjernice o privatnosti

Posvećeni smo zaštiti vaših prava

Udruga stanara Viktorije (The Tenants Union of Victoria/Tenants Victoria (TUV)) je posvećena korištenju vaših informacija na odgovoran način. Vođeni smo Australskim Principima o Privatnosti (Australian Privacy Principles), kao i drugim kodeksima i standardima kojih se pridržavamo. Ove smjernice o privatnosti vam pomažu u razumijevanju zašto i kada sakupljamo i koristimo osobne podatke, i što učiniti ako imate pitanja, ste zabrinuti ili imate žalbu. Mi ćemo povremeno obnavljati ove smjernice, i radi toga ćemo se donositi na datum posljednje promjene na dnu stranice.

Zapamtite, vi kontrolirate osobne podatke koje ste nam dali.

Ako vam mi pružamo pravni savjet ili pomoć putem pravnih usluga udruge stanara Viktorije (Tenants Union/Tenants Victoria Legal Service (TULS)) postoje neka pitanja koja vas moramo pitati kako bi se pridržavali naših profesionalnih obaveza. Mi imamo smjernice o privatnosti za pravne usluge (TULS Privacy Policy) koje opisuju kako mi sakupljamo i koristimo osobne podatke kada pružamo pravne usluge.

U većini drugih situacija, vi izabirete koje informacije nam pružate, i vi možete promijeniti ili ostvariti pristup ovim detaljima u bilo koje vrijeme.

Koje podatke sakupljamo?

Udruga Stanara Viktorije (TUV) redovito pita za podatke koji nam pomažu kod vašeg odnosa sa nama. Na primjer kako bi proslijedili donaciju i dali vam priznanicu, ili kako bi zabilježili vašu podršku peticiji ili pismo članu parlamenta. Vaš je odabir koje podatke vi nama pružite (međutim mi nismo u stanju ispuniti zahtjev ako nam ne pružite određene podatke).

Ispod su neki promjeri vrste podataka koje uobičajeno sakupljamo:
[list type=”square_list”]

  • Osobne detalje, kao ime ili datum rođenja
  • Kontakt detalje
  • Informacije o uplati donacija
  • Interese i mišljenja
  • Aktivnosti na internetu
  • Vašu podršku za naš rad, kao potpisivanje peticije, održavanje događaja li sudjelovanje u projektu
  • Druga područja našeg rada koja možda želite podržavati
  • Vaš omiljeni način komunikacije
  • Razgovori putem telefona ili putem emaila sa našim osobljem i dragovoljcima

[/list]

U većini slučajeva, izravno ćemo vas pitati za ove detalje (na primjer zatražiti ćemo od vas da ispunite kupon za donaciju, ili ćemo vam poslati anketu), međutim neke informacije su sakupljene automatski (kao na primjer aktivnost posjetitelja našim internet stranicama) ili iz drugog izvora (kao obnavljanje adrese na pošti, informacija koja je u javim imenicima, ili dolaženje do detalja za buduće moguće pristalice od istomislenih organizacija ili trećih stranaka).

Kako mi osiguravamo i pohranjujemo vaše podatke?

Kako bi osigurali vašu privatnost i zaštitili vaše osobne podatke, kada nas vi kontaktirate mi ćemo vas pitati da potvrdite vaš identitet tako što ćete potvrditi nekoliko detalja koje mi imamo o vama, kao što su vaša trenutna adresa, broj telefona, i relevantan broj ili broj uplate.

Mi održavamo većinu vaših podataka sigurnima u našoj savjetodavnoj bazi podataka i bazi podrške i obavljamo redovita testiranja i preglede kako bi osigurali da je informacija pohranjena na siguran način. Fizičke kopije vaših podataka, kao što su obrasci za donacije, su pohranjeni na siguran način i uništeni su ako nisu potrebni. Osoblje i dragovoljci moraju potpisati naše smjernice s obzirom na privatnost a potrebne su policijske provjere za osoblje na osjetljivim radnim mjestima.

Ponekad mi moramo pohraniti ili koristiti vaše podatke u zemlji van Australije, uobičajeno radi toga što se jedan od naših tehničkih sistema nalazi ili mora obraditi podatke van granica Australije (na primjer, društveni mediji). U vrijeme posljednje obnove ovih smjernica, države gdje mi koristimo podatke uključuju:
[list type=”square_list”]

  • Kanadu
  • Ujedinjeno Kraljevstvo
  • Sjedinjene Države

[/list]

Kako koristimo ove podatke?

Sakupljamo osobne podatke kao bi obavili naše ključne zadaće i kako bi došli dodatnih financijskih sredstava. Kako bi bili efektivni, brzi i informirani sakupljamo podatke kako bi osigurali kompletan i točan upis vaše povijesti i angažmana sa Udrugom. Na primjer mi ćemo koristiti ove podatke kako bi vas obavještavali o temama za koje ste zainteresirani, kako bi pružili mogućnosti kako bi vi podržavali rad Udruge, ili kako bi vas obavještavali o drugim načinima kako nam možete pomoći ili kako mi vama možemo pomoći.

Mo ponekad trebamo vanjsko snabdijevanje kako bi omogućili rad, i možemo pružiti vaše podatke ovim snabdjevačima kako bi postigli ciljeve – na primjer, tiskanje velikog broja pisama osobama koje nas podržavaju.

Ukoliko želite da druga osoba ostvari pristup ili promjeni vaše detalje u vaše ime (supružnik, pravni ili financijski zastupnik) o tome nas možete obavijestiti pismeno, i mi ćemo upisati ovu dozvolu.

Sa vremena na vrijeme, mi također možemo koristiti vaše detalje kako bi poslali vaše podatke i ime istomislenim organizacijama koje možda želite podržavati kao donator ili stranka. Vaši detalji neće biti pruženi ovim organizacijama, i samo podaci koje im izravno pružite će biti sakupljeni za njihove potrebe. Ukoliko ne želite da budete razmotreni za ove vrste komunikacija, molimo kontaktirajte nas (detalji su ispod).

Gdje moramo poslati vaše podatke, mi ćemo osigurati da je to učinjeno na siguran način i samo u gore navedene svrhe.

Aktivnost na internetu i društveni mediji

Mi koristimo Google Analytics i druge webserver aplikacije kao bi pratili posjete našim internet stranicama, i koristimo ove podatke kako bi pratili efektivnost naših internet stranica, kao posjete, trajanje posjeta, koje su stranice pregledane i tehničke mogućnosti naših posjetitelja. Iako su ovi podaci većinom anonimni, ponekad ćemo ove podatke spojiti sa vama, na primjer kod personaliziranja internet stranica, ili kod predispunjavanja obrazaca sa vašim detaljima. Za više informacija o Google Analytics smjernicama o privatnosti pročitajte Google smjernice o privatnosti.

Mi također koristimo pomagala koja nam kažu kada je računalo ili uređaj posjetio ili ostvario pristup našem sadržaju, i to nam pomaže kod postavljanja reklama na našim internet stranicama i putem naših mreža za oglašavanje na drugim internet stranicama s obzirom na vaše potrebe ili ponašanje putem kolačića na vašem uređaju. Vi možete kontrolirati kao su kolačići upotrjebljeni i za koju svrhu putem postavki na vašem odabranom pregledniku.

Također možete kontaktirati Udrugu putem društvenih medija kao na primjer Facebook, Twitter, Instagram, itd. Uvijek možete kontrolirati kako primate sadržaj kroz postavke na svakoj internet stranici. Ponekad, mi sa vama možemo stupiti u kontakt putem društvenih medija ako nas slijedite koristeći detalje, kao na primjer email adresu. Ukoliko ne želite da to činimo onda stupite sa nama u kontakt.

Održavanje vaših podataka

Možete obnoviti ili ispraviti podatke koje imamo o vama ili nas obavijestiti o vašim željama o tome kako da vas kontaktiramo tako da kontaktirate naš tim za administraciju:
[list type=”square_list”]

  • Putem telefona: 03 9411 1444 (od ponedjeljka do petka od 9 do 17 sati, AEST/AEDT)
  • Putem emaila: admin@tuv.org.au
  • Putem pošte: Tenants Union of Victoria Ltd, P O Box 234, Fitzroy VIC 3065

[/list]

Ako imate pitanje ili žalbu

Ukoliko imate pitanja ili žalbu o tome kako mi postupamo sa vašim osobnim podacima ili ako želite saznati više, možete kontaktirati tim za administraciju koristeći gore navedene detalje.

Ukoliko ste podnijeli žalbu, tim za administraciju će vas obavijestiti o primitku, dati vam njihove kontakt detalje i dati vam procjenu o tome kada ćete dobiti detalje o ocjeni vaše žalbe.

Za više informacija o zaštiti vaše privatnosti posjetite, OAIC internet stranicu.

[Posljednje ažuriranje: 30/6/2014]

 


Privacy policy | Croatian

Was this page helpful?

Cookies and Privacy:This site uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Find out more Accept