Македонски (Macedonian)

За нас

Tenants Victoria (Станари Викторија) е бесплатна и доверлива услуга за луѓето кои земаат стан под кирија во државата Викторија. Ние обезбедуваме информации и совети на многу јазици за да им помогнеме на станарите да си помогнат себеси.

Tenants Victoria (Станари Викторија) може да:

  • ви помогне да пополните обрасци или договори во врска со вашето изнајмување стан под кирија
  • ве советува за конкретни проблеми, пр. поправки, зголемувања на киријата
  • преговара и да ве застапува пред сопственикот на станот или агентот за недвижнини
  • ви помага или ве застапува пред VCAT (Граѓански и административен трибунал на државата Викторија)
  • да зборува со вашата група во заедницата за правата на станарите

 

правен совет за станарите по телефон: 1800 068 860

Понеделник до петок од 10,00 до 14,00 часот

Национален симбол за толкувачи

Ако сакате да зборувате на свој јазик, ве молиме кажете ни го вашето име, вашиот јазик и вашиот телефонски број. Againе ве повикаме повторно со преведувач.

 

ковид-19 информации

За информации за коронавирусна болест (СОВИД-19), видете:

 

законски права за станарите

имајте во предвид дека страниците за правни права не се достапни на сите јазици

(please note that pages on legal rights are not available in all languages)

Was this page helpful?

Cookies and Privacy:This site uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Find out more Accept